Smažky.cz – Vše, co jste kdy chtěli vědět o smažáku, ale báli jste se zeptat.
Kdo má smažák, ten bydlí.
Ultimativní server s hodnocením smažených sýrů. Vše, co jste kdy chtěli vědět o smažáku, ale báli jste se zeptat.


Zpět na hompendž

Restaurace Na Syrovandě

V pátek 19.8.2011 odpoledne se náš tým rozhodl odjet z deštivého Jablonce, kde nám kvůli padajícím trakařům hrozila újma na zdraví, a vydali jsme se do Sedmihorek. Řídil nezkušený řidič, neboť profesionální šofér si chtěl dát voraz. Tato situace s sebou nesla jistá úskalí. Cesta nám trvala dvakrát déle, málem jsme netrefili a díky odbočování v nesmyslné rychlosti vzhledem k jízdním podmínkám jsme dostali smyk a ohrozili několik kolemjdoucích, kteří se museli dát na útěk. Špatnému počasí jsme bohužel i přes rychlou jízdu neutekli. Následující den ale Sedmihorky zavalila vlna tropických veder, což je situace, před kterou meteorologové a lékaři varují, neboť výskyt slunečních paprsků může lidem ze severu Čech způsobit šok. Vyměnili jsme proto vytuněnej auťák za bajky a vydali se prozkoumat místní kraj.

Cesta byla strastiplná, protože nebyla z kopce, což jsme špatně snášeli. Při návštěvě venkovského letního sídla Humprecht jsme zaregistrovali hudbu linoucí se z centra města Sobotky. Zdálo se nám, že se jedná o proslulou skupinu Falus a okamžitě jsme vyrazili na místo činu. Ve skutečnosti však na náměstí byla Eva Pilarová performující na Soboteckém jarmarku, a proto jsme se zase rychle rozjeli na periferii. Cestou nám ještě místní domorodec stihl doporučit restauraci Na Syrovandě (mapa). Normalizační pop ale odehnal z centra vesnice více hladovějících osob a tak jsme museli o volný stůl bojovat.


Sobotecký Alcron

Jídlo jsme objednali celkem hladce. Tím ovšem bezproblémová část skončila a nám přestalo být do smíchu. Do restaurace jsme se potáceli již silně vyhladovělí a zdejší kuchař se nejspíš rozhodl nás trošku potýrat. Alarmující byl i fakt, že sousední stůl se rozhodl restauraci předčasně opustit. My sami jsme na smažený sýr s hranolkami čekali rekordních 95 minut. Předpokládáme, že tak dlouho trvalo vypěstovat zeleninu na oblohu. Ano, restaurace byla plná, to ovšem nikoho neomlouvá. Příště by si po objednávce pěti jídel měli na dveře vyvěsit cedulku hlásající „Následujících 30 minut kuchyně mimo provoz“. Po tak dlouhé době jsme jídlo nevítali s radostí.


Dnes hodnotíme míchaný salát


Jako poslední jsme vydrželi čekat na jídlo

Už máme v sobě třetí pivo

Musíme upozornit, že poprvé v historii Smažek.cz se hodnotila obalovaná niva. K této sýrové variaci jsme dospěli na základě hlasování členů týmu. Je sice pravda, že v době hlasování byli tři hodnotitelé ze čtyř nepřitomni, ale tak to v senátu chodí taky. Samotné hodnocení vypadalo takto:

Parametr a rozmezí Hodnota parametru
Propečenost (0 až 10) 5
Velikost porce sýru (0 až 10) 3
Velikost přílohy (0 až 10) 7
Nabůstřenost oblohy (0 až 10) 2
Celkový vzhledový dojem (0 až 10) 6
Vůně (0 až 10) 5
Chuť (0 až 10) 4
Kvalita a množství tatarky (0 až 10) 3
Individuální potěcha (–20 až +20) –9
Celkové hodnocení (0 až 100) 26
Typ testovaného objektu smažená niva
Cena 65,– Kč sýr + 25,– Kč hranolky + 10,– Kč tatarka = 100,– Kč
Datum a čas hodnocení 20.8.2011 15:20
Hodnotící subjekt Nezávislý hodnotitel K


Aspoň hranolek bylo dost

Komentář strávníka: „Tatarky bylo hodně, ale nebyla moc dobrá. Velký mínus za to, že zeleninová obloha byla smíchaná s přílohou, čímž vznikla specialita šéfkuchaře míchaný salát s hranolkami, kterou jsme si neobjednali.“

Komentář komise: „Připravit komplikované jídlo za pouhých 95 minut dá asi zabrat. Příště budeme doporučení ožralých domorodců brát s rezervou.“

Verdikt: Trpělivost přináší růže, ale v tomto případě přinesla pouze podprůměrný smažák. Fail.

Lajkuj článek:

Smažky.cz, info@smazky.cz, +420 724 787 734